Основни принципи на правилното пушене на цигари

Едно от наистина често срещаните проблемни явления е тютюнопушенето. Това се случва просто изненадващо често. Възрастни, деца, тийнейджъри пушат. Проблемът засяга огромни слоеве от населението и води до впечатляващи последици, които могат да бъдат наречени само отрицателни. Затова се обръща много внимание на проблема с тютюнопушенето и мотивирането на хората, така че те най-накрая да спрат да го правят, да спрат да си развалят живота. Но само това, уви, не винаги засяга хората. Хората не искат да се откажат от лошите си навици и следователно резултатът не е точно положителен. Жалко е, че много хора все още не искат да се откажат от такава пагубна дейност, но тъй като не се отказват, тогава поне е необходимо да се сведе до минимум вредата от нея.

И за това трябва да се опитате да разберете как да пушите правилно. Изглежда, че тук има малко наука - слагаш цигара или нещо подобно, като цигара, в устата си и пушиш. Но не, необходимо е да се разберат всички тънкости и нюанси на процеса. Това едновременно ще добави естетика и ще сведе до минимум щетите, причинени на човек при пушене. И така, кой е правилният начин за пушене на цигари?

Обучение

Да започнем с подготовката. Обикновено пушачите започват с утъпкване на опаковката, тоест те я пляскат малко по масата или дланта. В резултат насипният тютюн се удебелява малко и следователно ще пуши по-добре, по-гладко и по-дълго, което винаги е добре.

След това е важно да разберете как трябва да се държи цигарата правилно. Тук няма специални правила, но обикновено той е закрепен между показалеца и средния пръст и е ориентиран леко надолу, както и дланта. Можете да обърнете дланта си към себе си. За по-европейски подход към пушенето е най-добре да държите цигарата с палец и показалец. Ако не искате хората да ви виждат как пушите, тогава дръжте цигарата със същите пръсти, но покрийте дланта си, така че цялата цигара да е скрита в ръката ви.

Светвам

правилно запалване на цигара

Сега трябва да запалите цигара. Това обикновено се прави с кибрит или запалка, а бутановите запалки са особено добри, тъй като нямат собствен вкус, а ви позволяват само да запалите цигара и нищо повече. Освен това, когато донесете огъня до върха на цигарата, вдишвате въздух, това трябва да се прави така, сякаш пиете коктейл през сламка. Все още не е нужно да вдишвате дима. Трябва само да направите няколко вдишвания, за да запали тютюна. Обикновено няма проблеми, всичко свети много равномерно, но ако има нещо, опитайте да завъртите цигарата, за да оптимизирате допълнително този процес.

Процес на пушене

Сега се обръщаме към действителния процес на пушене. И този процес може да има различни видове, но тези видове се различават в не толкова критична степен, така че нека разгледаме основния подход към процеса на пушене на цигара или цигара. Първо изтеглете дима от цигарата. По-добре е да не вдишвате твърде много, ако сте само начинаещ, в противен случай просто ще кашляте от пушенето на цигарата си и удоволствието значително ще намалее. По-добре да започнете постепенно. Трябва да задържите дима от цигарата си в устата си известно време.

Леко ще се охлади и гърлото няма да се раздразни. Вкусът му също ще се промени леко. Сега изваждате цигарата от устата си и вдишвате дима. Ако говорим за различните видове такова пушене, тогава може да се разграничи и френският. Това е малко по-сложно. След издухване от цигара издишвате дима от устата си и след това го вдишвате през носа - след известна практика вероятно ще започнете да излизате добре от него и, кой знае, може би този метод ще ви хареса много повече от традиционната версия на пушенето на цигара?

Заключение

Разбира се, има различни подходи към тютюнопушенето, има много такива и те са разработени през годините. И все пак остава един най-добрият метод за пушене - изобщо да не се пуши. Тъй като няма нищо добро в съсипването на тялото ви, няма нищо добро за лъвския дял от отрицателни вещества да попадне в него. Достатъчно е да си припомним колко вреден е тютюневият дим по принцип. Съдържа около четири хиляди различни отрицателни вещества, включително тежък катран, който се утаява в белите дробове, и канцерогени, които могат да причинят рак.

И така, струва ли си да пушите? Дори ако това е изключително правилно? Едва ли. По-добре е да разберете как да се отървете от тази зависимост, така че тя да не ви притеснява, така че да не се притеснявате за собственото си здраве. И можете да покажете естетика в други, много по-безобидни дейности, които могат да донесат удовлетворение в същата степен.