Хапчета против тютюнопушенето

хапчета за пушене

Пушенето причинява много силна психологическа и физиологична зависимост. За да се откажат от лошия навик, хората трябва да упражнят силата на волята си колкото е възможно повече. Не всеки може да се похвали със силен характер, поради което, според статистиката, всеки десети, който се е опитал, се отказва от тютюнопушенето. За хората, които нямат достатъчно сила на волята, фармакологията идва на помощ. Хапчетата за пушене са ефективен начин да помогнете на човек, който реши да се отърве от никотиновата зависимост.

Въпреки че хапчетата против тютюнопушенето са най-популярни сред онези, които нарушават лошия навик, днес на фармакологичния пазар на страната има много други форми на лекарства, които помагат да се откажете от цигарите завинаги. Коя техника е най-ефективна за пациента, лекарят решава въз основа на пълен клиничен и лабораторен преглед и индивидуалните характеристики на лицето. Важно е да се разбере, че всички лекарства действат по различен начин. Таблетките са най-многобройната и ефективна група лекарства против тютюнопушенето.

Видове продукти за спиране на тютюнопушенето

Въпросът как да се откаже от пушенето с помощта на наркотици е от интерес за мнозина. Има редица лекарства, чиито действия спомагат за значително облекчаване на синдрома на отнемане при отказване от тютюнопушенето.

За да се помогне за отказване от тютюнопушенето, се използват ефективни медицински средства:

  • лепенки,
  • дъвка,
  • капки,
  • спрейове,
  • хапчета.

За да се откаже от тютюнопушенето, всеки може да избере най-подходящата форма на фармацевтични продукти за себе си, но хапчетата против тютюнопушенето са най-популярни. С помощта на таблетки можете да получите диференциран ефект върху тялото на пушач, което ви позволява по-успешно да се борите с лошия навик.

При избора на конкретно лекарство против тютюнопушенето е задължително да се консултирате с лекар кои хапчета се използват най-добре в този случай. Има редица противопоказания, странични ефекти и други фактори, като се вземе предвид оптималният вариант на лечение за отказване от тютюнопушенето.

лекарства против тютюнопушенето

Лесното използване, дългият срок на годност, прецизно изчислената дозировка и ясни инструкции са важен фактор за популярността на лекарствата против тютюнопушенето в таблетки.

Видове хапчета за пушене

В допълнение, възможността да изберете лекарството, което е най-подходящо за конкретно лице, прави този вид помощ по-ефективна. В зависимост от механизма на действие лекарствата за спиране на тютюнопушенето се разделят на 3 групи.

съдържащи никотин

Съставът на лекарството съдържа различни алкалоиди, които предизвикват реакция в организма, подобна на приема на никотин чрез пушене. Така човек, който е отказал цигарите, не изпитва физическо „оттегляне", но привързаността към никотина от тези лекарства не намалява. С тяхна помощ можете да преминете през период на психологическо изоставяне на навика, но по-късно все още трябва да се справите със синдрома на отнемане на физиологично ниво.

Антидепресанти

Препоръчителните лекарства за спиране на тютюнопушенето действат върху части от мозъка и намаляват количеството удоволствие, което получавате от пушенето на цигара. Освен това те имат седативен ефект и намаляват нивото на прояви на „оттегляне".

Лекарства, които предизвикват отвращение към тютюнопушенето

Активните съставки на лекарството се свързват директно със същите рецептори в мозъка като никотина, блокирайки способността му да предизвиква връзка между тютюнопушенето и удоволствието. Използвайки тези лекарства, човек започва да изпитва отвращение към миризмата на тютюн, цигарен дим, а опитът за пушене може да доведе до рефлекс на повръщане.

Така че на рефлексно ниво се формира отхвърляне на пристрастяване.

Не се отчайвайте

В противен случай всички най-ефективни фармацевтични продукти могат да бъдат безсилни. Въпреки че осигуряват известен положителен резултат от спирането на тютюнопушенето, те ще бъдат само възпиращ ефект, докато трае курсът на лечение. В бъдеще човек трябва самостоятелно да продължи борбата срещу дългосрочния навик.

приемане на хапчета против тютюнопушенето

Не трябва да се отказвате, ако по някаква причина човек не може да устои, не успя да се откаже от пушенето с помощта на някое лекарство, след лечението старите никотинови навици се върнаха отново. Много често за това е виновна околната среда – трудно е да се сдържате, ако приятели и роднини продължават да пушат или – още по-лошо – предлагат цигара на наскоро напуснал човек. Психологическата зависимост не остава незабелязана за дълго време.

Трябва да повторите курса на лечение или с помощта на лекар да дадете предпочитание на новите използвани средства.

Многократният курс на лечение винаги дава по-траен ефект. За по-голяма ефективност приемането на лекарства за спиране на тютюнопушенето може да се комбинира с други методи: кодиране, акупунктура, помощта на психотерапевт, известната книга на Алън Кар. Всички тези средства вече са помогнали на милиони хора, което означава, че рано или късно всеки решителен човек ще може да постигне желания резултат.