Лесният начин да се откажете от пушенето: каква е тайната

Простият английски счетоводител Алън Кар стана известен по целия свят, когато излезе с лесен начин да се откаже от пушенето, написа бестселър със съответното име и основа международна мрежа от клиники, където 95 от 100 процента от клиентите наистина се отказват от пушенето много лесно .

лесен начин да се откажете от пушенето

Ефективността на книгата на Алън Кар за лесния начин за отказване от тютюнопушенето е приблизително еднаква: само 5% от читателите не отказват да пушат, след като я прочетат!

Каква е тайната на такъв феноменален успех? Без продължително лечение, хипноза и кодиране. Без шокова терапия и сплашване на ужасните последици от тютюнопушенето (повечето пушачи са наясно с тях и въпреки това продължават да пушат).

И така, каква неизвестна сила кара дори един заклет пушач да откаже цигара веднъж завинаги и най-важното вече да не изпитва жажда за нея? Чудеса, магьосничество, магия? Или е хипноза? Нищо подобно! Единственото нещо, което Алън Кар прави, е да помогне на пушача да изчисти съзнанието си и да постави на мястото това, което се нарича мозък.

Всеки лош навик - не само пушенето, но, да речем, пристрастяване към компютърните игри или навикът да гризе ноктите - възниква, когато човек не е напълно наясно какво точно прави и какво се случва с него едновременно. И колкото по-нататък - толкова повече: навикът ви отдалечава от реалността, потапяйки ви в безсъзнание и след това в света на илюзията.

оставянето на илюзии и връщането към реалността ще помогне да се откажете от пушенето

По този начин компютърните игри могат да създадат илюзия за забързана и полезна дейност, всъщност в по-голямата си част това е празно забавление. А що се отнася до тютюнопушенето, може да ви се струва, че помага за облекчаване на стреса, забавление, поддържане на разговор, докато всъщност това е просто илюзия.

Системата на Алън Кар просто помага да се измъкнем от илюзиите и да се върнем към реалността и осъзнаването. И се оказва, че точно това е необходимо и това е достатъчно, за да се откажат от пушенето веднъж завинаги.

Така че, трябва да направите само няколко стъпки

1. Осъзнайте, че не сте започнали доброволно да пушите.Не сте взели това решение - някой го е взел вместо вас. Нито един нормален човек в здрав разум и трезва памет няма да вземе съзнателно решение да се отрови постоянно с отрова. Просто сте онемели от внушаването, че трябва да пушите, както го правят други, вероятно значими за вас хора. Рекламата на цигари също изигра значителна роля - вие се поддадохте на това предложение, несъмнено, след като зарадвахте производителите на тютюн, но, уви, нанесете щети на себе си.

осъзнаването, че човек се трови, когато пуши, ще помогне да се откаже от цигарите

2. Осъзнайте, че не губите нищо, като откажете цигарите. Повечето пушачи не могат да се откажат от тютюнопушенето точно поради страха, че ще загубят много: например, ще спрат да се наслаждават на партита, няма да могат да се отпуснат и няма да се справят с никакъв бизнес без цигара. Ако осъзнаете, че цигарата всъщност не ви помага по никакъв начин, тази „помощ" е илюзорна, наистина ще откажете цигарите лесно. Може би смятате, че цигарата има добър вкус? Това също не е нищо повече от илюзия: помнете първата си цигара. Приятна ли ви се стори? По-скоро имаше отвратителен вкус. И този вкус не се е променил оттогава, просто сте свикнали тялото с него и сте се вдъхновили, че е приятен.

3. Изпушете последната си цигара - и го правете внимателно.Получете истински вкус от него и ще забележите, че е гаден. Пуши, осъзнавайки защо го правиш, какво ти дава и защо си помислил, че имаш нужда от него.

4. След като изпушихте последната цигара, дайте си дума,че няма да използвате заместител на пушенето - електронни цигари, лепенки против никотин, близалки и др.

5. Всеки път, когато имате обсебващи мисли за цигара и че би било хубаво да пушите, веднага си помислете: „Ура! Аз съм непушач! "

6. Вземете решение никога да не ревнувате от тези, които пушат.Вместо това започнете да съжалявате за пушачите: те са болни, нещастни, зависими хора, а вие, за разлика от тях, вече сте свободен и щастлив човек!

момичетата решиха да не пушат

Една от причините много хора да се колебаят да се откажат от тютюнопушенето е, защото се страхуват от ужасните мъки в процеса на отказване от никотина. Но всъщност тази зависимост не е толкова силна, колкото, да речем, наркоманията. Оттеглянето от никотина не причинява „отнемане", не причинява болка или други физически страдания. Да, „малкото чудовище", както Алън Кар нарича тази зависимост, наистина съществува, но зависимостта не е физическа, а е в главата ви. Следователно това „чудовище" ще умре достатъчно бързо, ако не му дадете „храна".

Имайте предвид, че горният алгоритъм работи чудесно не само в случай на отказване от тютюнопушене, но и срещу други лоши навици. Така че точно сега можете да се откажете от натрапчивата зависимост към пасианса „Клондайк", като си кажете: „Ура! Вече не играя игри! "- и да се върнем към реалния живот, който наистина е много по-красив от илюзорния свят, в който ни потапят лоши навици, които не ни помагат, а само замъгляват мозъка.