Съветите на Алън Кар за това как да се откажете от пушенето

аллен кар автор на книгата лесният начин да се откажат от пушенето

Алън Кар е международно известен английски автор на бестселъри за отказване от тютюнопушенето. Благодарение на книгите си той отвори много клиники, които помагат да се отървете от този негативен навик възможно най-скоро.

Алън Кар е един от най-гласовитите борци срещу тютюнопушенето в света, постигнал успех в това начинание, основаващо се на своите морални принципи.

Той създаде уникална философия срещу тютюнопушенето, която помага на много съвременни хора.

За да разберете как работи методът на Алън Кар, си струва да се задълбочите в неговите принципи, които той описва в книгата „Ефективният начин за отказване от тютюнопушенето".

Действие на метода на Алън Кар

отказване от цигари по книгата на Алън Кар

Авторът смята, че причината за всички неприятности е психологическият страх от отказване от тютюнопушенето. Под въздействието на този страх пушачът ще продължи да се самоубива с никотин, усещайки илюзията за истинско удоволствие от цигарите.

Удоволствието, получено от тютюнопушенето, не е нищо повече от самоизмама, която служи като морално оправдание за пушача пред медицински данни за опасностите от тютюна и него самия.

Кар явно настоява в книгата си, че няма удоволствие от пушенето.

Пушенето е същата наркомания, при която една цигара заменя друга, за да облекчи симптомите на абстиненция. Тоест непушачът не трябва да постига състоянието на физическо и морално удовлетворение, към което се стреми пушач, когато запали друга цигара. Непушачът вече е в нормално състояние, което пушачът се опитва да постигне.

Причината за симптомите на отнемане се крие в страха и съмнението от отказването от цигарата. Ако преодолеете страха и съмненията за пристрастяването, тогава симптомите на отнемане няма да бъдат страшни.

По този начин, в клиниките на Алън Кар - пушенето служи като задължителна медицинска рецепта за унищожаване на съмнения и страх, осъзнаване на тяхната незначителност.

Следващата основа на метода за отказване от тютюнопушенето е разбирането на механизма и принципите на устройството на никотиновия капан, в който пушачът сам се забива. Той вярва, че отказът от цигарите ще му донесе страдание и той не може да живее без никотин. Което е фундаментално невярно убеждение, формирано под влиянието на рекламата на цигари и невежеството на пушача.

Интересен момент относно „философията на Алън Кар за непушене" е твърдението, че силата на волята няма смисъл да се откажат от цигарите. Просто не ви трябва, за да се откажете от пушенето.

И като се има предвид описаната по-горе позиция, това твърдение наистина работи и дава своите резултати.

Съветите на Алън Кар за отказване от цигари

Въз основа на своята философска позиция за тютюнопушенето и житейския опит, който помогна на известния английски автор да се откаже от пушенето, той дава някои съвети на онези, които не могат да се справят с този лош навик.

Първият съвет е винаги да започвате от себе си и от възприятието си за света около вас. Реалността и хората, които са наоколо, са това, което са, което означава, че те трябва да бъдат възприемани, съответно такива, каквито са в действителност.

Не бива да си поставяте нереални цели, кажете, че точно сега ще се откажа от пушенето и това е всичко. Това ще доведе до нова разбивка на цигарите. С правилното възприемане на реалността, успехът на отказването от цигарите ще бъде гарантиран.

Вторият съвет се отнася до онези, които смятат, че пушенето е уникален атрибут на тяхната идентичност и личен стил. Това е често срещано погрешно схващане. Наоколо има много едни и същи хора, които се опитват да изпушат най-силните и скъпи цигари във възможно най-голямо количество. Което води до нездравословна загуба на пари, влошаване на цялостното здраве. Парите се извличат от човек от многобройни тютюневи магнати, които се възползват от този навик.

Освен това не трябва да забравяме, че съвременните цигари са съставени от синтетични добавки, които допринасят за развитието на зависимост от наркотици от тези добавки. Така че желанието за пушене абсолютно не е причинено от никотин. А малките деца винаги вземат пример от родителите си, така че мама и татко, които пушат, няма да отразят по най-добрия начин поведението на детето.

Третият съвет се отнася за тези, които се страхуват от нервни сривове. Този страх е причинен от факта, че човек се нагрява сам, напрегнат в очакване на момента, в който изведнъж иска да пуши. Следователно той се разпада, както физически - като посяга към цигара, така и емоционално.

Не изпълвайте мислите си със страх, че няма да има какво да правите без цигари. Трябва да се отдалечим от нагласата, че човек трябва само да запали цигара и човекът ще се счупи. Въпреки че е много развит, той е причинен от чувство за вина, с което трябва да се научим да се справяме. А в случаи на нервен срив носете със себе си успокоително.

Последният и най-важен съвет е да се стимулирате положително през целия ден. Това е много просто и се състои в това, че трябва да се стимулирате по всякакъв възможен начин да се борите срещу изкушенията, едно от които е пушенето.

През целия ден трябва да мислите за близкото бъдеще и неговите светли перспективи, да си кажете насърчителни думи, да се стремите към самоконтрол и щастие, смело да се изправяте пред изкушението.

Всяка сутрин трябва да започнете с четене на малък текст за раздяла, който ще послужи като стимул за отказване от цигарите.

Този текст може да бъде съставен от вас, ръководен от вашите житейски обстоятелства или да бъде взет от книгата на Алън Кар, озаглавена „Ефективният начин да се откажете от тютюнопушенето", както и много други съвети и насоки за избавяне от пристрастяването към тютюна.